• Ürituste kalender

    << dets. 2018 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 30 1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31 1 2 3 4 5 6
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Õunake pidas lõpupidu

õunatort

Teisipäeval, 20. mail kogunes Õunakese töörühm selleks, et üheskoos tõmmata joon alla kaks aastat, 2012-2014, kestnud rahvusvahelisele Comenius projektile „Kõik õuntest”. Oli palju millest rääkida ja mida meenutada, sest põnevaid tegevusi ja naljakaid juhtumisi pakkus projekt kuhjaga.

Meeldejäävamate üritustena mainisid õpilased õunapuu istutamist kooliaeda, parima õunasordi väljaselgitamist, taimepäeva läbiviimist, Comenius nädala korraldamist koolis. Mõnusat vaheldust õppetööle aga pakkusid lühiuurimused õunamuinasjuttudest ja -legendidest, õunast Eesti kunstis ja käsitöös, õunajookidest ja -toitudest, õuna koostisest ja tervislikkusest. Nii said õpilased teada ka seda, et Türis peetakse sügiseti õunafestivali. Samuti meeldis osalenutele üheskoos õunalaulu õppida ja sellele eestikeelseid sõnu nuputada, partnerkoolidele kinkimiseks õunu viltida, projektilogo konkursist osa võtta, õunalegende ja -jutte lugeda ja illustreerida, näidendit õppida, õunamängu välja mõelda. Toimus ka üks väljasõit: külastati Kadastiku Õunaaeda Saaremaal.

Toredad mälestused olid õpilastel rääkida projekti raames toimunud välisreiside kohta: projektis osalnud üheksast Euroopa riigist viis – Prantsusmaa, Inglismaa, Ühendkuningriik, Saksamaa ja Küpros korraldasid õpilastele ja õpetajatele kontaktseminarid. Enamus Õunakese liikmetest viibis esmakordselt välisriigis, sõitis esimest korda lennukiga, rongiga, elas nädala külalisperes, kus tuli suhelda inglise keeles. Kõik see oli tohutu elamus, mis avardas silmaringi ning tõestas keelte õppimise vajalikkust ja tähtsust.

Õunakese töörühm tänab kõiki oma toetajaid, kes aitasid kaasa projekti edukale läbiviimisele.
Suur aitäh Teile, Ridala Põhikooli direktor pr Milve Viigand, Ridala Raamatukogu juhataja pr Hilja Tamm, õpetajad Rein Peek, Sirje Korpe, Tarmo Jõgis, kokatädi Ester Pihelgas!

Õunakese töörühma nimel
Ene Jundas, rahvusvahelise Comenius projekti koordinaator Ridala Põhikoolis



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: