• Ürituste kalender

    << nov. 2018 >>
    ETKNRLP
    29 30 31 1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30 1 2
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Kontsertreisil sõprade juures Soomemaal

Ridala Põhikooli ja Haapavesi linna Hyttikallioni ning Mäkirintee kooli õpilaste ühiskontsert
Soome 100 / Eesti 100

Sõprussuhted Haapavesi linna ja Ridala Põhikooli vahel on kestnud juba veerandsada aastat. Alustasime õpilaste kirjavahetusest ja loodusprojektist. Õpilaste esimene reis Haapaveele sai teoks juba 1993. a oktoobris. Tihe koostöö on toimunud kõik need aastad: meie õpilaste õppereisid Soome ja vastupidi, suhtlemine perekonniti, erinevad loodusprojektid ja õpetajatevaheline koostöö, kirjavahetus, soome keele tunnid Ridala õpilastele jne. Ja nüüd, mil meie riigid tähistavad suurt juubelit, toimus kolme kooli ühiskontsert. 11.-14. oktoobril oli Ridala Põhikooli 40-liikmeline meeskond Soomes. Seekord oli eesmärgiks kingitus Eesti ja Soome riikidele – kahe riigi õpilaste ühiskontsert Soome 100 / Eesti 100.

Kõik meie esinejad, koorijuht õp Anne Pääsuke, direktor Milve Viigand ja rahvatantsu õpetaja Hilja Tamm

Kõik meie esinejad, koorijuht õp Anne Pääsuke, direktor Milve Viigand ja rahvatantsu õpetaja Hilja Tamm

Neli päeva Soomemaal möödusid kiiresti. Sinna mahtus palju huvitavat: pallimängud, sõitmine velokartidega, Oulu Loodusmuuseumis käimine, Eedeni Veepargi külastus ja muidugi proovid.

Kulmineerus see kõik ühiskontserdiga, kus laulsime nii Eesti kui ka Soome hümni. See oli võimas. Soome õpilased esitasid laulu kahest kõrvutikasvavast puust, Eesti ja Soome puust, millel kummalgi 100 oksa, juurt ja võras 100 linnupesa. Üheskoos kaunistati saal ja ühistöö tulemusena valmisid seinale sügistuules lendlevad kirjud lehed ning kahe riigi puud. Meie kontsertosas esinesid 4.-5. klassi ja 8.-9. klassi rahvatantsurühmad, laulusolistid ja -ansambel. Ja mis kõige tähtsam: nii õpilased kui ka õpetajad vahetasid meiliaadresse, arutati edasisi koostöövõimalusi. Õhtud olid õpetajate ja õpilaste endi päralt ning veel hilisõhtul võis akendest näha meie õpilaste kohapeal sündinud erinevaid isetegevuskavasid. Nalja ja naeru jagus kõigile, sest tuju oli ülev ja kõik nautisid koos veedetud aega.

Õpilased on seda meelt, et need õppereisid annavad lisaks koolitundidele hea praktika nii suhtlemises kui ka keeleoskuse arendamises. Samas laiendavad silmaringi ja annavad kogemusi toimetulekuks erinevates situatsioonides.

Leppisime kokku, et järgmine kohtumine on jälle Ridalas ja seda juba paari aasta pärast. Ridala Põhikooli õpilaste ja õpetajate kontsertreis sai teoks tänu Eesti Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupi ja Ridala Vallavalitsuse toetusele.

Suur tänu ka kõikidele lapsevanematele, kes meie Eesti 100 / Soome 100 projekti toetasid. Ja loomulikult kuuluvad tänusõnad kõikidele taidlejatele, kes sellel vahval reisil kaasa lõid.


Milve Viigand
projektijuht


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: