• Ürituste kalender

    << märts 2024 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Mehine nädal lasteaias

Tööriistad

Isadepäeva eel oli lasteaias väga mehine nädal. Toimus tööriistanäitus, kingiralli puutöökoja heaks, masinate näitus ning marditrall isadega. Kogu nädala jooksul said kõik lapsed näitusele tuua oma isa või vanaisa tööriistu. 

Näitus

Nädala lõpuks paisus näitus väga suureks – höövlid, viilid, saed, haamrid, kellud, jootekolbid, mõõdulindid, vaaderpassid, värviprits, mutrivõtmed, kruvikeerajad, klambripüstol, magnet, pintsel, needitangid, masti ronimise rauad ehk „norrakad“, lindude rõngastamise näpitsad, katseklaasid, kruustangid, pitskruvi, pahtlilabidas, oherdi, nurgik, aknaklaasi soone tegija, elektrikaabli puhastaja, kullinokad, leidsid kõik oma koha näitusel. 

Näitust said külastada ka lapsevanemad. Saime väga palju teada erinevates ametitest, mida meie isad ja vanaisad peavad ning töödest, mida erinevate tööriistadega teha saab.

Meie puutöökoja kingirallis oli palju osalejaid ja lasteaiale kingiti väga palju tööriistu ja materjali, mida on vaja ühes puutöökojas. Me oleme nüüd varustatud väikeste saagide (14 tükki), haamrite (3 tk), näpitsate (3 tk), tangide (2 tk), viilide (4 tk), naasklite (1 tk), naelte (loendamatu hulk), kruvide, mõõdulindi, kruvikeeraja, liivapaberi, puitmaterjali ning traadiga. Samuti saime ühe puutöökomplekti. Et me ikka midagi ka nende vahenditega teha oskaksime, saime kingiks ka raamatu „Esimene puutööraamat“. Suured tänud Patriku isale, Madise emale, Jasperi vanaisale, Helena isale, Willemi ja Roberti vanaisale, Emma-Eliise vanaemale ja Kaisa emale tänu kellele saame teha nüüd lasteaias puutööd.

Teisipäeval olid lasteaeda oodatud isad koos oma põnevate masinatega. Lisanna isa tõi meile näha off-roadi ralliauto, Loore pere näitas oma traktorit ning ATV-d ning Liisa-Lote isa näitas oma maasturit koos järelkäruga. Saime ise masinate roolis istuda ja kuulata, mis häält need teevad ning näha, kuidas traktor oma sahka  tõstab. Juhuslikult osalesid meie masinanäitusel ka suur koolibuss ja üks punane roller. Meile sai selgeks, et mahume kogu lasteaiaperega ilusti Liisa-Lote isa auto järelkärusse.

Neljapäeval olid lasteaeda oodatud kõik isad ja vanaisad. 

Marditrall isadega

Kuna oli mardilaupäev, meisterdasime kõik endale mardimaski ning pidasime koos  marditralli – laulsime, tantsisime, mõistatasime mõistatusi, helistasime kurjade vaimude peletamiseks kellukesi, saime mardiisalt hea tervise tarbeks vitsutamist, võtsime vastu põlluõnne ja sõime kommi. 

Aitäh kõigile peredele meie ühiselt korraldatud mehise nädala eest!

 

 Rohkem pilte tõeliselt mehisest nädalast leiab siit.

 


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: