• Ürituste kalender

    << okt. 2018 >>
    ETKNRLP
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31 1 2 3 4
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Lasteaias olid külas politseinikud ja päästjad

Lasteaia vanem rühm tegutseb sellel õppeaastal Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva meeleolus. Selle eest, et meie kodumaal hea ja turvaline elada oleks kannavad tublisti hoolt ka Eesti politsei ja päästeamet. Kuna meie rühma paljude poiste unistuseks on täiskasvanuna asuda tööle politseinikena, siis otsustasime politsei endale lasteaeda külla kutsuda. Nad olid lahkesti nõus tulema. Päästeteenistus tahtis aga meile ise külla tulla projekti „Tulest targem“ raames. Meie võtsime nad hea meelega vastu. 

Haapsalu politseijaoskonnast saabusid meie juurde piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal ja noorsoopolitseinik Sirje Treiman. Nad rääkisid meile liiklusohutusest, õpetasid turvaliselt üle tee minema, mängisid meiega valgusfoori mängu ja rääkisid ka oma igapäevatööst. Me nägime, et politseinikul oli vööl ka ametirelv ja meil lubati oma käega katsuda päris käeraudu ja teleskoopnuia. Õues näidati meile politseiautot ja lubati ka sinna sisse istuda. Me saime teada, et politseinikud peavad ka palju trenni tegema. Politseinikud kinkisid meile lõvi Leo pildiga värvipliiatsid ja piirivalve laeva pildiga kommi. Politsei on minu sõber – nii kõlas meie lasteaia nädalateema ja igaüks sai sellele päris politseiga kohtudes ka kinnitust.

Politseinädalale järgnes päästenädal. Haapsalu päästekomandost tulid meile külla lausa neli päästjat koos oma uhiuue päästeautoga. Kõigepealt rääkisid päästjad meile tuleohutusest ja sellest, kuidas tulekahju korral käituda. Nad rõhutasid suitsuanduri olemasolu ja selle töökorras olemise tähtsust. Selle kohta andsid nad meile ka toredad värvipildid. Õues tutvustati meile aga tuletõrjuja tööriietust ja päästeauto varustust. Päästjad rääkisid meile ka sellest, et kui kellelgi on soov kunagi päästjaks saada, siis tuleb väga hästi õppida (eriti vajalik on matemaatika) ning palju trenni teha. Muidugi lubati meil ka autosse sisse minna, kuid see oli juba keerulisem, kui politseiautosse ronimine. Autost välja saamiseks vajasime päästjate abi – nii kõrgel olime!

Nii politseinikud kui ka päästjad näitasid meile, kuidas töötavad nende autode vilkurid ja sireenid. Siis pidime küll kõrvu kinni hoidma. Vilkurite ja sireenide töötades sõitsid mõlemad autod meie lasteaiaväravast ka välja. Meie jäime neile järgi lehvitama. 

Aitäh, politseinikud ja päästjad, sest tänu teie tööle on meil Eestimaal turvaline elada! Aitäh, et käisite meil lasteaias külas!

Rohkem pilte näeb siit.

 


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: