• Ürituste kalender

    << nov. 2018 >>
    ETKNRLP
    29 30 31 1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30 1 2
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Lasteaia jõulutegemised

Ootsin pühi tulevada, jõuluaega jõudevada…

Lasteaias oodati jõule pikisilmi ja ootusärevuse leevendamiseks võeti nii mõndagi põnevat ette. Tänaseks on jõulud möödas ja tore seda aega meenutada.

Kõik advendihommikud veetis lasteaiapere ühiselt saalis tegutsedes. Esimesel advendihommikul kaunistasime piparkooke ja kuulasime jõulujuttu. Teisel advendihommikul saime teadmisi teiste maade jõulukommetest ja mängisime. Kolmandal advendihommikul pidasime jõululaata, kus sai endale maiustuste eest soetada jõuluks vajalikku kraami, mida olid müügiks meisterdanud vanema rühma lapsed. Laadal oli võimalus kohtuda ka päkapikuga, kes võttis lapsi vastu oma väikeses majakeses. Viimasel advendihommikul kaunistasime ka kuusepuu, millele ostis lasteaia jõululaadalt uued ehted meie logopeed Mare.

Kogu meie maja oli jõuluehtes – akendel kaunistused, seintel laste tööd ja logopeedi toas võis uudistada vägagi tõetruud jõuluvana kodu. Lasteaias hiilisid ringi ka päkapikud, kes tõid lastele kommi.

Keskmine ja vanem rühm käisid Haapsalus Rannarootsi muuseumis jõulumaal. Seal kirjutasime jõuluvanale oma jõulusoovi, kudusime kangastelgedel kaltsuvaipa, küpsetasime piparkooke, meisterdasime kuusekaunistuse, kohtusime jõuluvanaga ja mängisime aardejahti.

Lõpuks oligi käes oodatud jõulupeo päev. Sõimerühma lapsed laulsid, mängisid ja tantsisid koos päkapikkude ja oma emade – isadega lasteaia saalis. Nende peole tuli ka jõuluvana ja tal oli igale lapsele midagi kaasas. Keskmise ja vanema rühma lapsed kohtusid jõuluvanaga oma rühmaruumis juba päeval. Igaüks sai jõuluvana käest luuletuse või laulu eest kommikoti. Õhtul toimus keskmise ja vanema rühma jõulukontsert koolimaja saalis.

 Kuna on Eestimaa 100 aasta ja meie lasteaed tahab ka seda igal võimalusel meelde tuletada, siis oli ka jõulupeol päkapiku ja jõulusoku eestvedamisel võimalus tutvuda vanade eestlaste jõulukommetega. Lastel olid laulud, tantsud ja luuletused hästi selged ja esinemisest palju rõõmu. Vastutasuks said nad sooja aplausi kõige tänulikumalt publikult – oma peredelt. 

Lasteaiapere soovib kõigile meeldejäävat aastavahetust!

Pilte näeb siit.


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: