• Ürituste kalender

    << sept. 2018 >>
    ETKNRLP
    27 28 29 30 31 1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Pöialpoiss peab sünnipäeva

Huvitava Bioloogia Kool kutsus kõiki lasteaiarühmi osa võtma näpunukunäidendite konkursist „Pöialpoiss peab sünnipäeva”. Meie lasteaia vanema rühma lapsed võtsid ka sellest konkursist osa. Kuna ettepaneku konkursil osaleda tegi meie rühma Mari ema Kaia Treier, siis saigi temast kogu ettevõtmise eestvedaja.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud etenduse peategelaseks oli valitud pöialpoiss kui pisike, kuid samas äärmiselt vilgas ja toimekas lind. Need iseloomuomadused samastuvad hästi eesti rahva olemusega. Näpunukkude näidendid on lasteaialaste kingitus eesti rahvale. 

Konkursi eesmärgiks oli lasteaialastele tutvustada meie tavalisemaid linde ja nende elukombeid ning kujundada loodusest hoolivaid hoiakuid.

Kõigepealt tuligi Mari ema meie juurde suure hulga linnuteemaliste raamatutega ja me uurisime näidendi tegelaste – pöialpoiste, sinitihaste, suur-kirjurähnide, koduvarblaste, leevikeste ja suitsupääsukeste pilte ja elukombeid. Kuna meie lasteaia akna all käib linnumajas söömas ka puukoristaja, otsustasime temagi üheks näidenditegelaseks valida. Seejärel sai igaüks endale paberist välja lõigata ja värvida näpunukuks ühe või mitu lindu. 

Nüüd pakkusid lapsed ideid, kuidas linnud võiksid sünnipäeva pidada ja millest seal rääkida. Mari ema pani selle kõik kirja ja hakkasimegi näidendit õppima.

Algselt plaanisime näidendi teha toas ja mõned rekvisiididki olid juba valitud. Kuid siis üllatas loodus meid esimesel proovipäeval võrratu vaatepildiga – meie akna alla lumisele puule saabusid leevikesed. Lastel tekkis idee, et näidendi võiks teha õues. Mõeldud, tehtud.

Kui näidend selge, pidime sellest tegema kaheminutilise video. Selles tuli meile appi meie rühma Jasperi ema Sirli Niilo. Esimene filmimine meil siiski ebaõnnestus – lapsed olid liiga suured ja nukud liiga väikesed. Teiseks filmimiseks tuli kohale Jasperi isa Kristjan Niilo ja saime näidendi filmitud. Tänu Jasperi perele sai filmiklipp valmis. Mari ema esitas selle konkursile ja nüüd võite kõik meie näpunukunäidendit Huvitava Bioloogia Kooli Facebooki lehel vaadata ja meeldimisi jagada – me tahame ikka natuke võita ka! Konkursi võitjad selguvad nimelt rahvahääletuse teel ja need avalikustatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeval ehk 24. veebruaril.


Lapsed õppisid selle projektiga palju, pingutasid õnnestumise nimel ja olid igati tublid ning vaprad. Suured tänud Mari emale ning Jasperi emale ja isale, kes meile selles projektis osalemise võimalikuks tegid! 

Pilte näeb siit.

 


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik

 

 

 



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: