• Ürituste kalender

  << okt. 2018 >>
  ETKNRLP
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31 1 2 3 4
 • Tulemas

 • Uudiste arhiiv:

1. ja 2. klassi mereohutuskoolitus Puises 22. mail

I  klassi õpilased olid elevil, kui said kutse mereohutuskoolitusel osalemiseks. Tekkis palju küsimusi, millele mindigi Puise sadamasse vastuseid otsima.

Foto: Joel Tammet (Facebook)

Koolituse viis läbi perekond Tammet. Õpilastele jagati asjalikke selgitusi ning praktilisi näpunäiteid, kuidas merega silmitsi seistes ohutult toime tulla.

I klassi õpilane Kenerth Paes võttis selle toreda päeva kokku järgmiselt: „Me õppisime, millised ohud võivad olla mere ääres. Saime teada, kuidas  päästevesti selga panna ja kui oluline on seda merele minnes kanda. Nüüd tean, milline on üks hea ja töökorras päästevest. Oskan sõbralegi nõu anda ja  teda aidata, kui vaja.

Mulle meeldis ka see, et sain ise uppujale päästerõngast visata. Ja muidugi paadisõit! Ma arvan, et niimoodi mere ääres olles, kõike oma silmaga nähes ja oma käega läbi tehes, õpibki merega sõbraks saamist kõige paremini.“

1. klassi pilte näeb siit.

Ene Jundas klassijuhataja


II klassi õpilased kordasid eelmisel aastal õpitut: kuidas päästevesti selga panna, mida teha, kui keegi on vees hädas, mis järjekorras tegutseda. Kui see kõik meelde tuli, sätiti selga päästevestid. Kuigi teoorias on see lihtne, ei läinud praktikas kõik nii ladusalt. Lõpuks said vestid selga ja suunduti paadi poole, et merele minna. Sõit oli väga emotsionaalne. Tuul tuhises kõrvus, vesi pritsis ja pidi kõvasti kinni hoidma, et vette ei kukuks.

Äkki märkasid õpilased vees abivajaja oranži vesti. Mindi talle appi. Kui abivajaja oli päästetud, siis kukkus kogemata üks reisija vette.

Foto: Joel Tammet (Facebook)

Õppuse juhendaja Joel Tammet näitas, kuidas teda uuesti paati aidata.

Samas selgitas ka seda, et paadiga merele minnes peab alati enne vette hüppamist mõtlema, kuidas uuesti paati saada. See on keerulisem, kui paistab.

2. klassi pilte näeb siit.

Aime Koit klassijuhatajaKevadised mereohutuskoolitused Puises on saanud juba toredaks traditsiooniks. Õpilased saavad eelolevaks rannahooajaks teadmised käitumisest veekogu ääres ja vees. Kellel algteadmised juba olemas, need kinnistavad neid ja saavad juude uusi tarkusi ning praktilise kogemuse kellegi veest päästmiseks. Kordamine on tarkuse ema!

Ridala Põhikooli õpilaste ja õpetajate poolt suur aitäh perekond Tammetile fantastilise ja väga vajaliku koolituse eest!

Milve Viigand direktor