• Ürituste kalender

  << juuni 2019 >>
  ETKNRLP
  27 28 29 30 31 1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

Novembrikuu tegemised lasteaia vanemas rühmas

Novembrikuu on lasteaia vanemas rühmas olnud põnev ja tegevusrohke. Me oleme tutvunud vanade eestlaste kommete ja töödega. Rääkisime põllutöödest ning mardisantide tähtsusest põlluõnne toojatena. Ühistööna voolisime taluõue ja loomakarja. Rääkisime, mida kõike saab koduloomadelt. Kuna karjaõnne toovad kadrid, käisime ka ise katri jooksmas - sõimerühmas. Tegime endale ise ka üht vanade eestlaste kadripäevajooki - kamajooki. Maitses küll, eriti kui hästi palju suhkrut sisse panna.

Teame, et vanad eestlased tegid kõike eluks vajalikku ise. Ka meie rühmas on juba mõnda aega avatud väike puutöökoda, kus lapsed saavad meisterdada puitmaterjalist. Nii mõnigi on sae, haamri ja näpitsate kasutamises juba päris osav. Lapsed on ise välja mõelnud ja ehitanud endale nukumaju, hüppetrampliine, autosid ja ka niisama puidule joonistanud. Ühistööna saime valmis isegi ühe linnumaja, mis nüüd lasteaiahoovis puu otsas ripub. Kuna vanadel eestlastel algasid novembrikuus juba tubased tööd, siis alustas meil tegevust ka väike käsitöökoda. Seal on meil igasugust tekstiilitöömaterjali. Lapsed on saanud nukkudele patju ja madratseid õmmelda ja täis toppida, lõngast nukke ja tutte teha, tikkida. Mõni osavam on proovinud ka heegeldamist. Kõik materjalid on lastele pidevalt kättesaadavad ja kui kellelgi tuleb idee midagi meisterdada, saab ta seda vabal ajal ka teha.

Et vanade eestlaste eluolust veelgi paremat ülevaadet saada, külastasime väikest kodulootuba, mis asub kohe koolimaja kõrval õpetajate majas. Seal võttis meid vastu tädi Tiiu, kes meile lahkesti igasuguseid põnevaid vana aja tööriistu näitas ja tutvustas.

Vanadel eestlastel polnud elektrit. Meil õnneks on. Kuidas elekter meieni jõuab, mida kõike me tänu elektrile teha saame ning kuidas elektriga ohutult ringi käia käis meile õpetamas meie rühma Helena isa Priit Nukki, kes töötab elektrikuna.

Novembrikuus oli meil ka esimest korda võimalus võimelda uues suures spordisaalis.

Suured tänud lapsevanematele, kes meile igasugust puidu- ja tekstiilitöö materjali ning vahendeid toonud ja meile oma õpetust jaganud on. Aitäh tädi Tiiule kodulootoa näitamise eest ja tädi Estrile, kes alati toetab meie kokanduslikke tegemisi! Suur tänu õpetaja Pillele, kes meid uues spordisaalis treenis!

Pilte näeb siit.

Toimetused õues:

     


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik