• Ürituste kalender

    << märts 2024 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Erasmus+ projekti „Fit for School-Fit for Life” esimene õpilasvahetus

24. veebruari varahommikul alustas meeskond koosseisus Anna-Kristiina Kokvel, Kristjan Tokko ja Alexandre Valgemäe 9. klassist koos õpetajate Tarmo Jõgise ja Ene Jundasega teekonda Hispaaniasse Betanzosesse, kooli nimega „Nuestra Señora del Carmen”, kus toimus projektisisene õpilasvahetus partnerkoolidega.

Esimene päev algas ringkäiguga koolis ning me osalesime hispaanlaste poolt korraldatud väga südamlikul ja soojal tervituspeol.

Seejärel avanes õpilastel võimalus töötada rühmades Austria, Itaalia ja Hispaania õpilastega, kuulates teiste ning tutvustades enda maa populaarsemaid spordialasid, millest valmisid järgmisel päeval seinalehed ning ülejärgmisel esitlused teistele rühmadele.

Esmaspäeval külastasid delegatsioonid ka Betanzose raekoda ning tutvusime giidi saatel kohaliku ajaloo ja kultuuriga.

Teisipäeval, 26. veebruaril külastasime linna nimega A Coruña, mis on Galicia autonoomse piirkonna A Coruña provintsi pealinnaks.

Toimus linna tutvustav ringkäik ning külastasime muuseumi „Domus”, endise nimega „Casa del Hombre” (Inimese Kodu). See on tervishoiumuuseum, kus on võimalik erinevate meetodite abil saada endast ja inimese põlvnemisest rohkesti teadmisi.

Kuigi õppemängud olid hispaania­keelsed, pakkusid nad tegutsemislusti – meile olid ju abiks Hispaania õpilased ja õpetajad.

Samuti külastasime alates 2009. aastast UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat Heraklese torni, mis on vanimaks töötavaks tuletorniks maailmas ja pärineb Rooma-ajast, umbes aastast 100.

Pärastlõuna veetsime „Marineda City” kaubanduskeskuses, mis on üks suurimaid Euroopas.

Järgmisel päeval jätkus töö rahvusvahelistes rühmades. Igal rühmal tuli arvutiklassis valmistada koomiks, poster või luuletus, teemaks „Aus mäng” (Fair Play). Kasutada võis järgmisi veebirakendusi: Adobe Spark (https://spark.adobe.com), Storybird (https://storybird.com), MakeBeliefs Comics (https://www.makebeliefscomix.com). Tegevust jätkus mitmeks tunniks!

Seejärel toimus koolisaalis loeng „Põhireeglid liikluses”. Esinesid mitmed oma eriala spetsialistid, kes tõid näiteid oma igapäevasest tööst: mis võib juhtuda, miks juhtub, millised võivad olla tagajärjed ja kuidas nendega toime tulla. Kohal viibis ka ratastoolis olev vanahärra, kes rääkis endaga juhtunud õnnetusest.

Õhtupoolikul külastasime Santiago de Compostela katedraali, mis on tähtsaks ristiusu keskuseks ja palverännakute sihtpunktiks ning usutakse olevat püha Jaakobuse, Sebedeuse poja matmispaigaks. Ka Santiago de Compostela vanalinn kuulub 1985. aastast UNESCO maailmapärandi nimistusse ning katedraal on selle olulisim osa.

Foto: Sonia Sartori

Neljapäeval täitus aga kõigi kaasas olnud jalgpallisõprade unistus – meil oli au pealt vaadata Real Club Deportivo de La Coruña (galeegi k: Deportivo da Coruña) meeskonna treeningut ning teha nendega koos pilt. Deportivo klubi meeskond omab Hispaania jalgpalliklubide seas teist kohta.

Loosi teel võitsid jalgpalliklubi T-särgi Austria õpilased.

Veebruarikuu viimasel päeval toimus ka projekti logo hääletusvõistlus, mille võitis Itaalia töörühm. Võitnud logo hakkab ehtima projekti särke.

Reede oli olümpiamängude päev, mis algas Hispaania traditsiooniliste rahvaspordimängude tutvustamisega. Hiljem said kõik meeskonnad neid järele proovida.

Võistlejate aktiivsust pärjati tänukirjadega tubli osalemise eest.

Kuna oli viimane projekti tööpäev selles õpilasvahetuses, siis analüüsiti kohtumist. Kõigil oli võimalus anda oma tagasiside.

2. märtsi varahommikul asusime koduteele. Varasele ajale vaatamata tulid Hispaania sõbrad oma peredega meid lennujaama saatma.

Järgmine õpilasvahetus leiab aset Itaalias 5. – 11. mail.

Seniks aktiivset osalemist meie Erasmus+ projektis!


Lingid ja fotod: Tarmo Jõgis
Ene Jundas
Erasmus+ projekti „Fit for School – Fit for Life” koordinaator Ridala Põhikoolis


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: