• Ürituste kalender

  << juuli 2019 >>
  ETKNRLP
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31 1 2 3 4
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

Kunstistuudio õpilased Kumu kunstimuuseumis

12. aprillil käisime Tallinnas Kumu kunstimuuseumis. Osalesid Kunstistuudio õpilased teisest kuni neljanda klassini. Kuna paljude jaoks oli tegemist esmakordse kunstimuuseumi külastusega, siis osalesime muuseumiõppe raames toimuval üldtutvustaval õppekäigul „Tere, Kumu!”. See on Kumu kunstimuuseumi arhitektuuri ja näitusekeskkonda tutvustav muuseumitund, mis sobis hästi esmakülastuseks.

Ühisel ringkäigul saime ülevaate ühest Eesti silmapaistvamast muuseumimajast: liftiuste vahelt piilusime maa-alust hoidla- ja transporditasandit ning käisime läbi näituseploki kuni viienda korruse kaasaegse kunsti galeriini välja. Ei jäänud tähelepanuta ka kunst – eri kunstiliike ja ajastuid aitasid avada valitud teosed muuseumi erinevatelt näitustelt. Muuhulgas uurisime, kuidas on valminud traditsiooniline õlimaal või pronksskulptuur, samuti video- ja fototeosed. Koos nähtu üle arutledes ja seoseid luues tekkis külastuse lõpuks ülevaade Kumu hoonest ning seal leiduvast kunstist. Pärast ringkäiku tegime ateljees ka loovtööd.

Muuseumitund toetas ja kinnistas kunstistuudios õpitut. Koolis õpitav ja näitusesaalis kogetav aitab õpilastel luua tervikpilti kunstimaailmast.


Annely Lember
Kunstistuudio õpetaja