• Ürituste kalender

    << märts 2024 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Erasmus+ projekti „Fit for School – Fit for Life” teine õpilasvahetus

4. mai hilisõhtul asus Ridala Põhikooli Erasmus+ projekti „Fit for School – Fit for life” meeskond teele Itaaliasse, kooli nimega Instituto Comprensivo di Scuola Elementare e Media Folgaria – Lavarone – Luserna, kohtumisele partnerkoolide õpilastega, eesmärgiga valmistada ühistööna stend rühiharjutustest klassiruumis, koostada rühiharjutuste kalender ja osaleda Itaalia kooli olümpiamängudel.

Ilm 5. mai hommikul

Ilm 5. mai hommikul

Lennuki maandumishetkel lõi välku ja vihma kallas kui oavarrest. Väikebussiga mööda mägiteed Lusernasse sõitu jätkates tabas meid aga uus üllatus: lumetuisk. Järgmisel hommikul oli kolm kraadi külma ja lumi põlvini! Sellele vaatamata kulges projektikohtumine soojas, sõbralikus ja töises õhkkonnas.

6. mail toimus tervituspidu Lavarone külakeskuses. Sellele järgnesid erinevad töötoad koolis. Toreda päeva lõpetas sõbradisko.

7. mai kõrghetkeks kujunesid Matarello ronimiskeskuse külastus ja „Aardejaht” Trentos.

Otto Valmar Õunas ja Karmen Lindsalu Caldonazzo järvel

Otto Valmar Õunas ja Karmen Lindsalu Caldonazzo järvel

8. mail olime Caldonazzo veespordibaasis, kus veekeskuse töötajad tutvustasid ohutusnõudeid ja erinevaid veespordialasid. Õpilased seilasid purjekaga, aerutasid draakonpaatidega, proovisid aerulauaga sõitmist ja tasakaaluhoidmist köiel käies ning mängisid rannavõrkpalli.

9. mail tähistasime Euroopa päeva. Ürituse olid organiseerinud lapsevanemad. Selleks sõitsime Folgariasse, kuhu kogunesid õpilased Folgaria – Lavarone – Luserna piirkonna lasteaedadest ja koolidest. Erasmus+ meeskondadega kokku oli 400 last. Spordikeskuse uksest sisenemisel said kõik õpilased T-särgi ja suure õuna. Särke oli 20 erinevat värvi ja värvi järgi moodustati võistkonnad. Tore oli näha nii palju lapsi sõbralikult sportimas! Lapsevanemad olid organiseerinud ka autasustamise ja toitlustamise. Et ilm oli imeline, siis päeva lõpetas matk vanematega.

Rasmus Ulmi võistkond hakkab kohe köit tõmbama

Rasmus Ulmi võistkond hakkab kohe köit tõmbama

10. mai hommikul toimusid kooli spordisaalis paraolümpiamängud. Need viis läbi Mauro Bernardi, Itaalia suusatreener, kes ise on ratastoolis. Selle olümpia põhialaks oli korvpall. Kuid mitte tavaline korvpall! Igas meeskonnas oli 11 võistlejat, kes olid korraga ka väljakul. Näiteks üks võistleja osales ratastoolis, teisel oli silmadel side ning teda abistas juht, järgmine tohtis liikuda ainult ühel jalal, üks mängija võis kasutada ainult ühte kätt, teist tuli hoida seljal, 4 mängijat võisid kasutada nii käsi, jalgu kui ka nägemist, kuid nemad ei tohtinud kindlatest piiridest väljuda. Olümpiamängudelt tõi meie meeskonnale pronksmedali 6. klassi õpilane Andre Esko.

Õhtul toimus aga Erasmus+ pidu, kuhu olid kutsutud ka lapsevanemad. Meie meeskond oli külakostiks hoolega harjutanud Karl August Hermanni laulu „Süda tuksub”. Itaalia kooli õpilased olid ära õppinud laulu refrääniosad ning laulsid meiega kaasa. See kõlas võimsalt! Tutvustasime PowerPoint esitluse abil ka Eestit ja meie kooli.

Erasmus+ õhtu lõppes ühislauluga „Ood rõõmule” (Euroopa Liidu hümn, muusika autor Ludvig van Beethoven, sõnade autor Friedrich von Schiller), mida lauldi itaalia, saksa, inglise ja eesti keeles.

Meie õpilased Rasmus Ulm, Helin-Mari Maripuu, Andre Esko, Otto Valmar Õunas, Karmen Lindsalu ja Stelli Hedith Siht elasid projektikohtumise ajal Itaalia peredes. Hüvastijätt Itaalia emade-isadega ja oma uute sõpradega kujunes 11. mai hommikul väga kurvaks. 8 päeva ühiseid ettevõtmisi ja koos tegutsemist olid neid ühiseks pereks liitnud.

Järgmine projektikohtumine leiab aset Eestis Ridala Põhikoolis 22.-28. septembril 2019. Meile on külla tulemas 19 partnerkooli õpilast Itaaliast, Austriast ja Hispaaniast. Palun perede abi külaliste majutamisel: võimalik on võtta oma perre nädalaks ajaks üks või mitu õpilast. Palun teatada oma soovist 24. maiks õp Ene Jundasele.


Fotod: Ene Jundas
Ene Jundas
Erasmus+ projekti koordinaator Ridala Põhikoolis


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: