• Ürituste kalender

  << jaan. 2021 >>
  ETKNRLP
  28 29 30 31 1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

Erasmus+ projekti „Fit for School – Fit for Life” veebinädal

23. – 26. novembril toimus Erasmus+ projekti nädal, kus õpilased kohtusid projektikaaslastega partnerkoolidest veebi teel.

Esmaspäeval, 23. novembril oli Itaalia päev. Selle olid ettevalmistanud ja viisid läbi Itaalia õpilased. Vaatasime ühistööna valminud multifilmi küberkiusamisest „Just One Klick”, õpilased osalesid viktoriinis ja õppisid voltima tuulelippu, millega on võimalik klassi kaunistada.

Teisipäev, 24. november oli Austria päev. Kuna NMS Haiming on koroonapuhangu tõttu suletud, tuli Austria õpilastel ülejäänud meeskondadega ühineda kodudest.

Vaatasime üheskoos videot enesekaitsest, kuulasime Itaalia õpilaste poolt tehtud kokkuvõtet küberkiusamisest. Seejärel said õpilased lahendada praktilise ülesande kiusamisest.

Kolmapäev, 25. november oli Hispaania päev. Hispaania õpilased tutvustasid ja õpetasid teistele oma rahvatantsu „La Muneira”. Oli väga lõbus ja sai palju nalja! Siis vaatasime videot igast partnerkoolist ning vastasime küsimustele vaadatud videode kohta. Seejärel sai igaüks avaldada oma arvamust selle kohta, mida olulist ja vajalikku on viimased pandeemiakuud talle eluks õpetanud.

Neljapäev, 26. november oli väga tähtis meie Erasmus+ meeskonnale, sest see oli Eesti päev. Meie kooli 7. klassi õpilane Helin-Mari Maripuu õpetas partneritele, kuidas valmistada üht toredat jõulukaarti. Ka meie saime seda kaasa teha! Seejärel vaatasime üle videod, kuidas iga partnerkooli töörühm õppis projektiräppi. Ning oligi käes aeg veebinädala lõpetamiseks. Iga osalenud õpilane täitis tagasisidelehe.

Tahan tänada meie supermeeskonda: Andra Posti, Simona Birgite Rüü, Kätriin Eliis Riibak ja Rahe Uudam 6. klassist, Helen Mari Maripuu ja Sander Tenson 7. klassist, Andre Esko ja Otto Valmar Õunas 8. klassist.


Ene Jundas
Erasmus+ projekti koordinaator Ridala Põhikoolis