• Ürituste kalender

    << märts 2024 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Külaskäik Haeskasse

Lasteaia vanem rühm käis tutvumas Haeska külaga. Meid kutsusid sinna meie rühma laste Hendriku ja Margus-Hendriku vanemad, sest nende pered elavad Haeska külas.

Teisipäeva hommikul saabusid kõik meie rühma lapsed lasteaeda oma isikliku turvaistmega, sest Haeskasse sõidutati meid autodega. Autojuhtideks olid Hendriku, Jasperi, Marie ja Mari emad. Kõigepealt külastasime linnuvaatlustorni. Kõik lapsed ronisid julgelt üles, aga mõned täiskasvanud kartsid ja jäid alla. Mõnel lapsel oli binokkel ka kaasas ja Hendriku ema oskas meile öelda, milliseid linde me lahel nägime või kuulsime. Näha ja kuulda oli sinikaelparte, kühmnokkluiki ja kiivitajaid. Kõige põnevam oli aga kivil näha istumas merikotkast.

Linnuvaatlustorni juurest sõitsime Hendriku koju Mägede tallu. Kõigepealt pidime üles leidma Hendriku isa, kes on suur linnuhuviline ja tegeleb lindude vaatlemise ja rõngastamisega. Tema näitas meile lindude püüdmiseks mõeldud võrku ja oma rõngastamismajakest. Kahjuks oli ilm vihmane ja lindude rõngastamist me seetõttu ei näinud. Hendrik kutsus meid ka tuppa. Toas pakkus Hendriku ema meile kringlit ja mahla. Vahepeal oli meiega liitunud ka Margus Hendriku isa, kelle juhtimisel sõitsime peagi Margus Hendriku koju Tänava tallu. Seal tegi Margus Hendrik ise oma lasteaiakaaslastele ekskursiooni oma kodutalu õues ja tubades. Õues ta näitas meile elumaja, aitasid ning teisi taluhooneid, kitsi ja lambaid ning oma pere koera. Kui tutvutud oli ka siseruumidega, said lapsed toas natuke kiikuda ja mängida. Täiskasvanud kuulasid aga Margus Hendriku isa huvitavaid jutte majaehitusest ning mahlade ja mooside tegemisest. Saime juua õunamahla ja taimeteed ning süüa Margus Hendriku ema küpsetatud suvikõrvitsapirukat ning kuivatatud õunu.

Aitäh kõigile, kes aitasid kaasa meie Haeska – reisi õnnestumisele!
Rohkem pilte toredast reisist leab siit.


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: