• Ürituste kalender

    << mai 2018 >>
    ETKNRLP
    30 1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31 1 2 3
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Kodulehe kolimine õnnestus

Kui loete seda teadet, siis on kooli kodulehe kolimine Zone.ee veebimajutusse seoses EENeti veebimajutusteenuse peatse sulgemisega (alates 1. juulist 2018) juba edukalt õnnestunud.

Seoses kolimisega toimusid kodulehel ja kodulehe fotoalbumiga seoses mõned olulised ja vähemolulised muutused. Alustades kõige olulisemast ja märgatavamast:

  1. +/ Meie vana ja väsinud Gallery2 tarkvaral põhinevat fotoalbumit ei õnnestunud kahjuks või õnneks Zone.ee-sse üle tuua, kuna see ei ühildu Zone.ee serveris oleva tarkvaraga (php v7.1). Seetõttu olime sunnitud üle minema mingile kaasaegsemale pildihalduse süsteemile. Valik langes Piwigo tasuta GNU GPL litsentsiga tarkvarale.
    + Piwigo galerii näol on meil nüüd uus ja ilus ning rohkemate võimalustega ja mugavamalt kasutatav pildialbum, mille ükski osa ei põhine Adobe Flashil.
    Olemasolevate pildialbumite üleviimine Gallery2-st Piwigo galeriisse on suuremat sorti käsitöö, nii et esialgu jõudsin üle viia vaid kõige uuemad pildid. Hiljem saab nende üleviimist pisitasa jätkata.
    Kõigis vanemates kodulehe artiklites sisalduvad, otse kooli pildialbumist sinna lingitud pildid on kadunud, kuniks need pildid saavad uude galeriisse laetud ja artiklites olevad lingid igaüks eraldi käsitsi parandatud. Töö mahukuse tõttu jäävad tõenäoliselt kõik enne 2018. aastat postitatud artiklid parandamata. Erandiks on püsilehed, nagu projektide lehed jms. Samuti ei pruugi eelnevalt artiklites sisaldunud pildid asenduda täpselt samade piltidega mis enne.
  2. Sündmuste kalendrit vedanud WordPressi Calendar 3 pistikmoodul (plugin) on samuti vananenud, seda ei arendata enam ja see ei tööta php v7.1-l.
    + Asendasin Calendar 3 pistiku Event Manageriga, mis on natuke suuremate võimalustega ja aktiivselt arendatav, kuid mille minikalendri kujundus vajas meie kodulehele äramahutamiseks natuke kohendamist.
    Uue ürituste kalendri kasutuselevõtuga seoses ei sisaldu kalendris tagasiulatuvalt selle kasutamise algusest juba möödunud sündmusi.
    Samuti muutusid seoses Calendar 3 eemaldamisega nähtavaks “Planeeritud sündmused” rubriigi uudised, mida varem sai näha vaid kalendri kaudu. leheküljepikkune nimekiri selliseid “uudiseid” sai küll kustutatud, aga ajapuudusel hetkel eemaldamata jäänud vanemad neist on kodulehel nähtavad.
  3. Kuna me ei kasuta enam EENeti veebimajutust, siis on lehekülje paremast servast eemaldatud EENeti logo.


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: