• Ürituste kalender

    << juuli 2018 >>
    ETKNRLP
    25 26 27 28 29 30 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Erasmus+ nädal meie koolis

Meie kool võõrustas projektipartnereid

23. mail saabusid meile külla rahvusvahelise Erasmus+ projekti „Bridges Between Borders” („Riikidevahelised sillad”) partnerid Austriast, Itaaliast ja Tšehhi Vabariigist, igast 6 õpilast. Austria õpilastega oli kaasas õpetaja-koordinaator Cornelia Tschuggnall ja tema kolleeg Katja Defranceschi. Itaalia meeskonda juhtisid õpetaja-koordinaator Sonia Sartori ja õpetaja Nadia Mittempergher. Tšehhi õpilasi saatsid õpetaja-koordinaator Katarína Gálová ja õpetaja Renata Šíchová.

Kohtumise eesmärgiks oli tutvuda Eesti ajaloo ja kultuuripärandiga. Seetõttu osalesid külalised mitmetes töötubades ja ringkäikudel. Õpetaja Annely Lember tutvustas Eesti rahvarõivaid ja külalised said joonistada rahvarõivaid selga puunukkudele Marile ja Jürile. Õpetaja Piret Leiumaa Kaali Põhikoolist õpetas meie külalistele kandlemängu ning õpetaja Ene Jundase töötoas tegeleti rahvussümboolikaga: valmistati plastikust rukkilill ja puidust suitsupääsukesekujuline magnet. Üheskoos sai mõnusalt liikuda õpetaja Hilja Tamme rahvuslike tantsude ja ringmängude tunnis ning õpetaja Pille Raudsepa lõbusas teatevõistluses.

õp Pille Raudsepa korraldatud ühine teatevõistlus

Kohapeal koostati kaasavõetud materjalidest iga riigi töörühma poolt seinaleht „Muusika, kunst, kultuur” ning kanti see kaaslastele ette. Etteastete vahele pakkus mõnusat muusikalist meelelahutust 1. klassi õpilane Hugo Õunaid.

Meeldejääv oli lasteaiakülastus ning tervituskontsert, mille mudilased õpetaja Raidi Sanniku juhendamisel andsid.

Külalised tutvusid meie koduvallaga. Nad kohtusid Ridala vallavanema Helen Koppa ja valla haridus- ja kultuurinõuniku Maire Vilbasega. Väisati Ridala kirikut, Haeska ja Kiideva küla. Kiidevas tutvustas Tiiu Tomingas külalistele küla rahvarõivavöösid ja näitas, kuidas toimub vöö kudumine.

Projektipartneritele meeldis väga Haapsalu ja õhtused jalutuskäigud mere ääres. Tallinn üllatas neid oma vanalinna ja Rocca al Mare vabaõhumuuseumiga. Põnevat uudistamist pakkus Lihula, kus käidi osa saamas Läänemaa laulupeost.

Tõeliseks elamuseks kujunes aga reedel, 27. mail toimunud pidu, milles osalesid aktiivselt ka meie külalised. Tore oli kuulata-vaadata esitlusi partnerkoolidest, laulda Austria õpilastega üheskoos üht vana saksa keele tirooli dialektis hällilaulu, kuulata tšehhikeelseid luuletusi ning kaasa elada itaallaste hoogsale tantsule.

Meie lauljad ja rahvatantsijad

Kõigi ühislaul peo lõpetuseks

Külalised lahkusid 29. mail. Järgmine Erasmus+ projekti partnerkoolide õpilaste kokkusaamine toimub Tšehhi Vabariigis, kuhu oodatakse nelja meie kooli õpilast ja kahte õpetajat.

Ridala Põhikooli Erasmus+ projekti „Riikidevahelised sillad” meeskond tänab kõiki lapsevanemaid, kooli direktorit ja õpetajaid, kokatädisid, õpilasi, kes aitasid muuta meie külaliste Eestis viibimise huvitavaks ja meeldejäävaks.

Mõnusat suvepuhkust kõigile, et siis 1. septembril uue hooga projektitegemistega alustada!


Pildimaterjaliga varustas:
Tarmo Jõgis
Ene Jundas
rahvusvahelise Erasmus+ projekti koordinaator


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: