• Ürituste kalender

    << apr. 2024 >>
    ETKNRLP
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Tagasi kevadesse

21. märtsil jõudsid tagasi Eestimaale „Õunakese” töörühma liikmed, kes esindasid meie kooli rahvusvahelise Comeniuse projekti „Kõik õuntest” sõpruskohtumisel.

pidulik aktus Highgate'is

pidulik aktus Highgate’is

See oli tore töörohke nädal. Tutvuti Küprose pealinna Nikosia äärelinnas, majadest ja mürast eemal põldude vahel kaunis hoonetekompleksis asuva kooliga, mille nimi on Highgate School. See on paljurahvuselise õpilaskonnaga eraõppeasutus, mille juurde kuulub ka lasteaed.

Käidi Nikosia linnapea vastuvõtul Küprose Muuseumis, jalutati piki pealinna läbiva Rohelise Joonega piirduvaid tänavaid (Küprose Vabariiki ja Türgi okupeeritud Põhja-Küprost eraldava ÜRO puhvertsooni nimetus), vaadati 6D kino. Unustamatu mälestuse jättis kaamelipargi külastus, kus oli võimalik tutvuda erinevate loomadega ning ratsutada kaameli seljas. Pilku püüdsid soolajärved heleroosade flamingodega. (kellest enamus oli küll juhtumisi just õunaprojekti delegatsiooni külastuse päevaks vaba päeva võtnud ja mujale rännanud)

Martin ja Helena kaameliga sõitmas

Martin ja Helena kaameliga sõitmas

Üllatav oli, et õunapuud kasvavad Küprosel vaid ühes kindlas piirkonnas – veidi rohkem kui kilomeetri kõrgusel Kyperounta‘s, kus kohati isegi mööda järske mäenõlvu treppidena üles ronivates õunapuuistandustes kasvatatakse aastas umbes 20 000 tonni õunu. See on nimelt ainus koht saarel, kus õunapuude jaoks ei ole liiga kuum ja talvel sajab isegi lund.

Ilmad olid saareriigis põhjamaalaste jaoks siiski juba suviselt soojad, seetõttu nautisime ka lustlikku laevasõitu Vahemerel.

„Õunakese” töörühm tänab Helena ja Martini vanemaid, kes aitasid meid transpordiga Tallinna Lennujaama ja tagasi.

Järgmine Projekti „Kõik õuntest” üritus toimub 11. aprillil. Siis on koolis taimepäev. Räägitakse õunapuude hooldusest, viiakse läbi praktiline õpe kooliaias ning on võimalik osta-müüa-vahetada taimi. Kõik huvilised on oodatud!


Ene Jundas
Rahvusvahelise Comeniuse projekti „Kõik õuntest” koordinaator Ridala Põhikoolis



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: