• Ürituste kalender

    << apr. 2024 >>
    ETKNRLP
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Comenius projekti „Kõik õuntest“ koordinaatorite kokkusaamine Ridalas

5.-10. maini olid meie koolil ja lasteaial külas õpetajad-koordinaatorid rahvusvahelise projekti „Kõik õuntest” partnerkoolidest, et teha oma lõpusirgele jõudnud toredast projektist vajalikud kokkuvõtted. Selleks kogunetigi Ridala Põhikooli.

Külalised saabusid Eestisse esmaspäeval, 5. mail. 6. mail tutvustasime neile Eesti Vabariigi pealinna Tallinna. Käisime Kadriorus, Pirital, Lauluväljakul, tegime jalutuskäigu vanalinnas, Toompeal. Põnevust pakkus KGB muuseum. Õhtul aga alustasime sõitu Läänemaale Haapsallu.

Peakoordinaatorid Saksamaalt

Bettina Lang-Vierthaler ja Peter Allmann Saksamaalt. Nemad on projekti peakoordinaatorid.

7. mai hommikul olime külas Ridala Vallavalituses, kus meid võtsid vastu vallavanem hr Toomas Schmidt ja valla haridus- ja kultuurinõunik pr Maire Vilbas, kes andsid lühikese ülevaate meie vallast ning tutvustasid külalistele maja.

Ja oligi aeg suunduda Ridala Põhikooli, kus toimus pidulik aktus, mille avasid Helen Lember 8. ja Martin Karu 9. klassist projektilauluga „Võta üks õun” („Pick the Apple”). Külalistele meeldisid meie õpilaste poolt esitatud laulud-tantsud väga. Nad imetlesid Eesti rahvarõivaid, laste tantsulusti ja laulmisrõõmu. Märkamata ei jäänud ka Õunakese töörühma poolt esitatud näidend „Parim kingitus” („The Best Gift”), mis sai samuti sooja vastuvõtu osaliseks.

Õpetajad tööhoos

Õpetajad tööhoos

Pärast aktust asusime aga arvutiklassis projekti lõpparuande ühist osa täitma. Õhtul toimus Haapsalut tutvustav jalutuskäik, mille käigus viisime külalised ka Iloni Imedemaale.

8. maid alustasime külaskäiguga Ridala Maarja-Magdaleena kirikusse, kus kirikuõpetaja meid lahkelt vastu võttis ning andis selgitusi kiriku kohta. Seejärel sõitsime kooli, et jätkata eelmisel päeval poolelijäänud tööd.

Meie projektiõunapuu

Õpetajad-koordinaatorid meie õunapuu juures. (foto: Antreas Antreou, Küpros)

Lõunaseks puhkepausiks sõitsime Altmõisa ning sealt Ninase tallu. Külalised imetlesid meie kaunist loodust, mererannikut, puhtaid teeääri. Sel pärastlõunal käisime külas ka lasteaial. Pisipõnnid juba ootasid meid, ettevalmistusedki olid tehtud: hiigelsuur õunapuuoks saaliseinal, millele väikesed käed olid hoolega õied külge meisterdanud. Külalisi tervitati lauluga ning kutsuti tantsuringi. Lasteaiast suundusime edasi kooliaeda. Võime uhked olla oma pisikese õunapuu üle, mis on kenasti kasvama läinud, sest selgus, et mitmel partnerkoolil nii ei vedanud. Ja enne kui taas arvutiklassis tööd alustasime, tegime visiidi ka raamatukokku.

Kadastiku õunaaias

Kadastiku õunaaias

9. mail sõitsime Saaremaale Kadastiku Õunaaeda, kus ootas meid hr Taavi Põld. Selgus, et nimetatud õunaaeda hakati rajama 2006. aastal. Tänaseks koosneb see kahest aiast, kummaski 7000 viljapuud ja erinevaid õunasorte on 40. Vähesel määral on õunaaias ka ploomi- ja murelipuid. Õuntest tehakse põhiliselt mahla ja krõpse. Väljasõidust võtsid osa Targo Kokvel 5. klassist, Riin Rosenberg, Kirke Säär ja Carolina Kuris 7. klassist.

Viimased külalised lahkusid 10. mail.


Ene Jundas
Rahvusvahelise Comenius projekti „Kõik õuntest” koordinaator Ridala Põhikoolis



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: