• Ürituste kalender

  << okt. 2018 >>
  ETKNRLP
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31 1 2 3 4
 • Tulemas

 • Uudiste arhiiv:

Edendame tervist

Ridala lasteaed on tervistedendav lasteaed. Aprillikuus oleme lasteaia vanemas rühmas eriti intensiivselt oma tervist edendanud.

Meie nädalateemadeks on olnud „Mängime arsti“ ja „Kevad kutsub õue“.

Lapsed tõid lasteaeda hulgaliselt põnevaid raamatuid inimkehast ja tervisest – uurisime neid põhjalikult. Arstimängu tarbeks tõid lapsed lasteaeda erinevaid arstimängu vahendeid – mängusüstlaid, stetoskoope, rohukarpe, plaastreid, sidemeid jne. Kõik haiged sõbrad ja mänguasjad said terveks ravitud. Rääkisime palju sellest, mida teha, et üldse mitte haigeks jääda.

Meie rühma Jass korraldas meile tervisepeo – ta ilmus ühel hommikul lasteaeda enda kasvatatud roheliste sibulate ja salatipotiga ning tõi veel kaasa puu- ja köögivilju. Sõime need ära ja oleme siiani Jassile ja tema emale tänulikud. Sibulad ja salat kasvavad meie aknalaual aga praegugi veel edasi. 

Jassi ideest nakatununa korraldasime omaenda „maitsete promenaadi“ – igaüks, kes soovis, võis tuua kaaslastele maitsta midagi tervislikku, kuid eksootilist või erilist, mida teised pole võib-olla kunagi maitsta saanud. Nii tõi Loore meile astelpajutooteid – jooki, jahu, külmutatud marju. Astelpajujahu saavad soovijad veel tänagi endale hommikupudrule lisada. Harri tõi meile juua vahtramahla. Jasper tõi kuivatatud viigimarju, Nora puuvilja-marjakrõpse, Marie mungoa idusid, õpetaja Raidi ingverit ja oliive ning õpetaja Ülle külmutatud punaseid sõstraid. Aitäh kõigile toredate maitseelamuste eest!

Uurisime ka  toidupüramiidi ja saime teada, milliseid toite tuleb kui palju süüa.

Söömisega on aga seotud ka suuhügieen. Ühel päeval toimus meil suukool. Suukooli õpetajaks oli meie rühma Margus Hendriku ema Helina Maripuu, kes on ametilt hambatehnik. Tema näitas meile põnevaid hambatehniku töövahendeid ja õpetas, kuidas oma hammaste eest korralikult hoolitseda. Lastel olid kaasas ka oma isiklikud hambaharjad ja hambapastad – vaatasime need üle ja saime harjutada õiget hambapesu. Suukooli õpetaja kinkis igale lapsele järjehoidja ning kuldse hamba rinnamärgi. Iga suukoolis käinud laps sai ka tunnistuse. Aitäh Margus Hendriku emale!

Ka sel nädalal oleme me lasteaias väga tervistedendavad – meil on õuelasteaed. See tähendab, et kõik meie tegevused toimuvad õues.

Pilte saab vaadata siin


Vanema rühma õpetaja Raidi Sannik