• Ürituste kalender

  << sept. 2020 >>
  ETKNRLP
  31 1 2 3 4 5 6
  7 8 9 10 11 12 13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30 1 2 3 4
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

Vahtraninade teise veerandi tegemised

Vahtraninad on teisel lasteaiaveerandil jälle hoolega muinasjutte kuulanud, mitmel korral oma esinemistega teistele rõõmu valmistanud, erinevate põnevate ametitega tutvunud, tehnoloogia vastu huvi tundnud, isadepäeva ja kadripäeva pidanud, külastanud teatrit ja jõulumaid ning pidanud jõululaata ja jõulupidu.

Muinasjuttudes kohtusime seekord metsaema- ja metsaisaga, kakukesega, kullaketrajatega, robotitega ja eksinud jõuluvanaga. Eriti põnev oli aga kuulata, kuidas jutustas meile muinasjuttu Reio isa Kristjan Niilo. Ta rääkis meile põneva loo vaeslapsest ja talutütrest.  Kakukese muinasjutu tõime ka lavale ja esinesime sellega nii oma maja lastele kui ka külalistele. Jõuludeks mõtlesime aga ise ühe muinasjutu välja ja tegime sellest näidendi, mida esitasime oma jõulupeol.

Esinemas käisime me Uuemõisa lossi valges saalis Haapsalu linnapea vastuvõtul beebidele ja nende vanematele. Veel rõõmustasime oma etteastetega külalisi Haapsalu teistest lasteaedadest ja lasteaia 50. juubeli publikut. Teiste Haapsalu lasteaedade õpetajad said meie lasteaias õpetajate Raidi Sanniku, Raja Paalbergi, Pille Vidriku ja Miranda Klaij eestvedamisel õppida ka rütmiharjutusi, vanasõnu, maalimist ning trummimängu. Kuna meil on sünnipäeva-aasta tõid külalised meile ka kingitusi.

Me tutvusime koka, kirjaniku ja kunstniku ametitega. Koka ametist käis meile rääkimas Johani ema Teini Kuld. Temaga koos tegime endale dipivaagnad.

Raamatukogus esitles oma uut raamatut ja rääkis kirjaniku ametist Hanna Marii vanaema Heli Reichardt, piltide saamisloost aga selle raamatu kunstnik Annely Lember.

Koos teiste rühmade lastega pidasime spordihoones isadepäeva, lasteaia saalis kadritralli ja vaatasime, mida põnevat teevad Unicorni tehnoloogiaringi tüdrukud. Saime ka ise kerarobotitega mängida. Teatris vaatasime Hunt Kriimsilma talvetempusid. Kogu lasteaiaperega pidasime esmakordselt jõululaata. See oli heategevuslaat, mille käigus kogusime oma rühma tarbeks 231 €. Plaanime selle raha eest suve alguses Haapsallu Peetrikesega sõitma minna ja veel midagi põnevat teha.

Jõulude eel kaunistasime oma rühmaruumi ja tõime piparkooke küpsetades ka jõululõhna tuppa. Seekord käisime lausa kahel jõulumaal – Tuuru karjamõisas ja Rannarootsi muuseumis. Oma peresid üllatasime aga päris jõulupostiga.

Meie enda tehtud jõulunäidend rääkis jõuluvanast, kes igavusest Lapimaa lumistele väljadele jalutama läks ja seal ära eksis. Ta jõudis lõpuks lumememmede juurde ja jäi nende iglus haigeks. Lumememmed püüdsid teda küll aidata, aga jõuluvana jäi külma käes head jääjooki juues ja külma lumeteki all pikutades üha haigemaks. Õnneks tulid põhjapõder ja päkapikud öökulli eestvedamisel teda päästma. Jõuluvana viidi koju, raviti terveks ja jõulud võisid saabuda. Jõuluvana oli oma sõpradele tänulik!

Meie oleme ka oma sõpradele tänulikud – aitäh kõigile lapsevanematele, kes meie tegemistes kaasa on löönud, meid esinemistele toonud, toredate materjalide ja mängudega varustanud!

Soovime teile kõigile kaunist pühadeaega ja et ka uuel aastal jätkuks alati häid sõpru, kes toetavad ja aitavad!

Kõiki pilte näeb siit.


Vahtraninad, õpetaja Raidi Sannik ja Ülle Kahem