• Ürituste kalender

    << apr. 2024 >>
    ETKNRLP
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

1. klass ja lasteaia vanem rühm käisid Iloni Imedemaal

Iloni Imedemaad avastamas

28. veebruari oodati meie koolis ja lasteaias pikisilmi, sest sel päeval sõitsid 1. klassi õpilased ja vanema rühma mudilased üheskoos õpetajatega Haapsalusse muuseumi.

Kaasa kutsuti ka meie külalised-praktikandid Camille Dubourg ja Marion Domerc.

Sel korral oli eesmärgiks tutvuda Haapsaluga tihedalt seotud lasteraamatute autori ja illustraatori Ilon Wiklandi elu ja loometööga. Seetõttu seati sammud Iloni Imedemaa poole.

Muuseumis oli ütlemata vahva. Uksel tervitas kõiki Sammeli! Lähemalt vaadates selgus, et ei olnudiki elus koer, vaid Ilon Wiklandi neljajalgse lapsepõlvesõbra kuju. Giid rääkis Ilon Wiklandi elust ja loomingust. Väljas oli pildinäitus, mille esimesed joonistused pärinevad Ilon Wiklandi koolipõlvest, ajast, mil ta oli 1. klassi õpilane.

Muuseumitrepist üles minnes, sattusime aga meisterdamisetuppa. Saime teada, kuidas teha sõbrale toredat üllatust ühest täiesti tavalisest tühjast tikutopsist. Ja loomulikult tahtsime kohe sellise vahva asja tegemist ise proovida. Seda me tegimegi!

Meisterdamistoas oli suur akvaarium kaladega. Seal oli ka Väikevenna mängunurk, kus rippusid erinevad karnevalikostüümid. Ei puudunud isegi kööginurk, just selline, kus Majasokk endale saiu küpsetas. Oli selline tunne, et kohe astuvad uksest sisse Väikevend ja Karsson isiklikult ning hakkab peale kaneelirullide tirriteerimine ning seda kõike vaatab eemalt tugitoolist pealt Ilon Wikland.

1. klassi ja lasteaia õpilased koos oma õpetajatega tänavad õppealajuhatajat Kersti Arovit toreda ürituse organiseerimise eest.


Ene Jundas
1. klassi klassijuhataja



  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: