• Ürituste kalender

    << apr. 2024 >>
    ETKNRLP
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

Ridala Põhikoolis peeti hariduskonverentsi

12. septembril oodati Ridala Põhikoolis kõiki koolist ja haridusest huvitatuid kogu pere hariduskonverentsile „Elu täis kooli, kool täis elu”. Konverents on üks osa Haridus- ja Teadusministeeriumi pilootprojekti „Kaasav kool” ettevõtmistest, millega Ridala kool liitus käesoleva aasta suvel.

Kogu pere konverentsil osalesid Ridala kooli 6.-9. klassi õpilased, õpetajad nii lasteaiast kui ka koolist, lapsevanemad, koostööpartnerid, külalised.

Konverentsi avas Ridala Vallavolikogu esimees Toomas Vallimäe, kes kõneles koostöö tähtsusest kogukonnas, mis on väga oluline just hariduse valdkonnas.

Kooli direktor Milve Viigand andis ülevaate kooli viimase aja tegemistest, uutest plaanidest lähtuvalt arengukavast, toimivatest projektidest ning täpsemalt „Kaasav kool” projektist.

Õppealajuhataja Kersti Arov tutvustas oma ettekandes kolme viimase aasta jooksul Ridala Põhikoolis valminud loovtööde temaatikat ning töid.

Sujuvalt lasteaiast kooli: Ene Hiiepuu, TLÜ Haapsalu Kolledži õppejõud

Sujuvalt lasteaiast kooli

Ene Hiiepuu, TLÜ Haapsalu Kolledži õppejõud

Varajase märkamise ja sekkumise olemus ning tähtsus: Ülle Kuusik, Tartu Hariduse Tugiteenuste Keskuse logopeed-eripedagoog

Varajase märkamise ja sekkumise olemus ning tähtsus

Ülle Kuusik, Tartu Hariduse Tugiteenuste Keskuse logopeed-eripedagoog

Edasi jätkus töö õpitubades. Osalejail oli võimalus valida kuuest õpitoast kolm, mille tööst osa võtta. Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži õppejõu Ene Hiiepuu õpituba keskendus üleminekule lasteaiast kooli. Ülle Kuusik Tartu Hariduse Tugiteenuste Keskuse logopeed-eripedagoog pani kuulajad mõtlema varajase märkamise ja sekkumise olemusest ning tähtsusest. Mõtteid ja uusi ideid lahedatest algatustest koolis kogus Läänemaa Arenduskeskuse spetsialisti Cynne Põldääre läbiviidud õpituba. Ridala Rahva Kooli tegemisi tutvustas valla haridusnõuniku Maire Vilbase juhitud õpituba.

Haridusjutu kõrvale oli konverentsil pakutud ka isetegemise rõõmu. Seda Nii Haapsalu Muusikakooli õpetaja Viive Marleeni õpitoas „Pärimusmuusika: laul, tants ja rahvapillid” kui ka Haapsalu Kutsehariduskeskuse õpitoas, kus sai teadmisi trühvlite valmistamisest ning nendega loomulikult ka maiustada.

Kõik, kes sellel hariduspäeval osalesid, olid rõõmsalt elevil uutest teadmistest, mõtetest lapse kasvamisest ja arengust ning veendunud, et kool on tõesti täis elu ja elu täis kooli.


Kersti Arov
Ridala Põhikooli õppealajuhataja
artikkel on avaldatud ka Lääne Elu online väljaandes 17. sept 2015: http://online.le.ee/2015/09/17/ridala-pohikoolis-peeti-hariduskonverentsi/


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: