Tervisenädala kokandusvõistlus teemal: tervislikud snäkid ja vahepalad
23.- 27. jaanuaril oli meie koolis talvine tervisenädal, mille raames toimus järjekordne kokkamisvõistlus. Teemaks olid tervislikud vahepalad söögikordade vahele. Võistlusele eelnes uurimus, mida ja kuidas valmistada. Kokku tulid panna kolmeliikmelised võistkonnad ja need registrerida juba nädal varem, koos valmistatava toidu retseptiga. Kokku registreerus 19 võistkonda – kõik klassid olid esindatud.
Neljapäeva hommikul olid meeskonnad valmis võistlustulle astuma. Päeva jooksul valmisid smuutid, salatid, kokteilid, puuviljavardad. Elevust tekitas maavanem, kes oma saatjaskonnaga kokandusklassi külastas, õpilastega vestles ja valminud võistlustöid vaatas.
Päeva lõpuks oligi valminud 19 erinevat tervislikku vahepala. Tööle asus žürii koosseisus: Kärt Kurisman, Kristina Tšalova, Kersti Arov, Olga Loonde, Maidu Leeever, Ester Pihelgas ja Virve Targamaa.
Valminud roogadele oli punkte anda väga raske, sest kõik vahepalad olid serveeritud kenasti ning maitsesid hästi. Kõiki punkte kokku liites olid tulemused järgmised:
I- III klass
-
koht – Puuviljavardad, 2. klass, 45 p.
Viktor MorozovEliise-Lisete Kreemann
-
koht – Smuuti, 1. klass, 43 p.
Emily JugapuuRasmus PaesüldDevid-Nikita Morozov
-
koht – Õunasmuuti, 2. klass,42 p.
Johannes LemvaldHugo ÕunaidHelena Hallik
VII – IX klass
-
koht – Lihtsad batoonid, 9. klass,23 p.
Kairit VichterpalKaterina Rebane
-
koht – Puuviljasalat, 7. klass, 20 p.
Anna-Kristiina KokvelKärt HansmanKätriin Vichterpal
Tervislikkuse preemia 3. klassi võistkonna valmistatud smuutile. Mia Eliisa Maripuu, Rihanna Kruusman, Helin-Mari Maripuu
Loova lähenemise preemia 4. klassi võistkonnale mozzarella varraste eest. Erik Ulm, Otto Valmar Õunas, Andre Esko.