• Ürituste kalender

    << aug. 2021 >>
    ETKNRLP
    26 27 28 29 30 31 1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30 31 1 2 3 4 5
  • Tulemas | toimumas

  • Uudiste arhiiv:

KIK-i projektireisid „Ridala Põhikooli lasteaialapsed ja õpilased looduses”

Ridala Põhikoolis on juba traditsiooniks saanud iga-aastased projektireisid, mida toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK). 2021. aastal oli toetussummaks 2100 eurot.

Sel kevadel külastas lasteaia Vahtraninade rühm Silma Õpikoda, kus läbiti õppeprogramm „Aastaajad”. Lapsed said teadmisi kevade tunnustustest, kevadisest metsast, lilledest, teistest taimedest. Sai teha rühmatööd, otsida sobivaid taimi, täita töölehte. Boonusena said lapsed vaadelda ja toita Silma Õpikojas elevaid kanu, lambaid ja kitsi.

1.-2. klassi õpilased käisid samuti Silma Õpikojas. Nende programm kandis nime „Kalamaimud ja puruvanad”. Vee-elustiku uurimine oli väga põnev ning põnevust lisas mikroskoopidega töö.

3.-4. klassi reisisiht viis Nõva RMK Peraküla külastus­keskusesse. Nemad tutvusid vanavanemate tarkus­tega loodu­sest, said teadmisi ilmavaatlusest, ilma ja meie igapäevaelu seostest, taimede kasutamisest. Matkamine Peraküla radadel oli igati mõnus.

5.-6. klassi õpilased külastasid Silma õpikoja giidi juhtimisel Marimetsa raba ja said juurde teadmisi kaitsealustest taime- ja loomaliikidest, rabast, rabataimedest, veekogudest, loomadest. Matk oli väga põnev ja emotsiooniderikas, sest ega ju iga­päevaselt rappa ei satu.

7.-9. klassi noored sõitsid Lahemaale, et uudistada Eesti põhjarannikut. Esmalt sõideti Oandu RMK külastuskeskusesse, kus tutvuti sealsete eksponaatidega. Kuulati ning uuriti, kuidas endistel aegadel metsatöid tehti, vaadati näitusi kivimitest, mineraalidest ja kuidas seemnest kasvab puu. Edasi mindi koos matkajuhiga koprarajale matkale. Rajal olnud rändrahn kutsus noori kohe selle otsa ronima. Matka lõpuks jõuti Altja kalurikülla. Seal rääkis giid kalapüügist, kalurikülast ja rannarahva tegemistest enne ja praegu. Külastati ka Oandu lähedal asuvat Sagadi mõisakompleksi ning sealset metsamuuseumit. Tagasiteel koju põigati läbi ka Rakvere linnast ning uudistati kaunist Rakvere Vallimäge.

Keskkonnainvesteeringute Keskus on meie koolile eraldanud ka 2022. aasta kevadeks loodushariduse õppeprogrammide läbiviimiseks raha. Järgmisel õppeaastal ootavad meid ees sellised õppeprogrammid: Vahtraninade rühm ja 1. klass sõidavad Hiiumaale Palade RMK külastuskeskusesse. Lasteaiarühm läbib programmi „Katsed veega väiksematele loodushuvilistele” ja 1. klass uurib kivide kirjut maailma. 2.-5. klass külastavad Energia avastuskeskust Tallinnas.

6.-7. klassil on plaanis retk Hiiumaa looduses ning 8.-9. klassi õpilased suunduvad samuti üle mere uudistama Aegna saart.


Kersti Arov
õppealajuhataja


  • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
    Üldtelefon , mob
    email: E-post:

    Ridala Põhikool Kooli tn 4
    Panga küla, Haapsalu linn
    90402 Läänemaa
    (tähtsad andmed, järelevalve)

    Telefon:
    - direktor
    - õppealajuhataja
    - sekretär
    - õpetajate tuba

    Faks:
    - direktor

    email: E-post: (üldaadress)

    Kodulehekülg:
    www.ridala.edu.ee

    email: