• Ürituste kalender

  << sept. 2023 >>
  ETKNRLP
  28 29 30 31 1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 1
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

8. klass kaitses loovtöid

Kevadine loovtööde kaitsmine

Juba kuuendat korda leidis Ridala Põhikoolis aset 8. klassi loovtööde kaitsmine. Seekord kaitses oma loovtööd 13 õpilast. Loovtöö eest pannakse hinne, mis läheb 8. klassi õpilase klassitunnistusele ning põhikooli lõputunnistusele kirjutatakse kaitstud töö teema. Töid hindas komisjon, kuhu kuulusid direktor Milve Viigand, õppealajuhataja Kersti Arov, õpetaja Sirli Niilo ning õpilasesinduse juht Targo Kokvel. Eelnevalt olid töid retsenseerinud Kersti Arov ja Sirli Niilo.

Selleaastased tööd olid väga huvitavad. Töid tehti kunstiõpetusest, käsitööst, töö- ja tehnoloogiaõpetusest, bioloogiast, kirjandusest, kehalisest kasvatusest, arvutiõpetusest.

Kätriin Vichterpalil, Epp Emili Sauel, Hertrudis Kõvaskil ja Kättriin Pärksonil valmisid väga suuremahulised maalid, kollaažid ja rõivamoe joonistused. Kunstitööd olid väljas näitusel Haapsalu lasteraamatukogus ja koolis. Kunstitööd on niivõrd head, justkui professionaalide tehtud. Seetõttu antigi tööde autoritele soovitus kunstiõpinguid jätkata ja valida kunstialane eriala või rõivamoodide joonistuste komplekti kasutada õppetöös näitmaterjalina.

Heleen Sandviki töö koos fotonäitusega hispaania kuulsast arhitektist Antoni Gaudist ja tema imepärastest töödest oli väga hariv ja silmaringi laiendav ning tekitas soovi koheselt Barcelonasse seda erilist arhitektuuri vaatama sõita.

Imetlust väärisid Kärolin Raudsepa ja Gerda Riibaku väga hästi teostatud kaltsuvaibad ning Kristjan Tokko ratastega tanki mudel.

Sonja Lotta Veski töö käsitles Vana-Kreeka jumalate Zeusi, Poseidoni ja Hadese elu ning tegevust. Töö oli väga põhjalik ning esitlus andis kuulajatele palju uusi teadmisi kreeka mütoloogiast. Samamoodi laiendas silmaringi Kärt Hansmani töö, mis rääkis Austraalia loomastikust. Paljud loomad on meile võõrad ja seetõttu jälgiti Kärdi esitlust hoolega, et ammutada uut informatsiooni.

Spordivaldkonnast oli valminud kaks tööd. Anna-Kristiina Kokvel tutvustas laskesuusatamist ning Põhjamaade tuntumaid laskesuusatajaid ja Loore Roos oli läbi viinud I kooliastmele teatevõistlused, millest ta rääkis, näitas fotosid ja analüüsis võistluste korraldamist.

Janno Reppo uuris, milliseid nutiseadmeid ja mis eesmärgil kasutatakse Ridala Põhikooli õpilaste ja õpetajate hulgas kõige enam. Uurimuses osales 81 õpilast ja 11 õpetajat. Saime teada, et kõige rohkem omatakse nutitelefone, edasi tulevad arvutid ja tahvelarvutid. Nutitelefone kasutatakse iga päev, keskmiselt 1-3 tundi päevas. Kõige enam kasutavad õpilased nutiseadmeid mängimiseks, õpetajad aga tööks ning uudiste ja teabe lugemiseks. Kõige rohkem omatakse e-kooli kontosid, sellele järgneb Facebook. I – III klassi õpilaste peredes on keskmiselt 1-3 nutiseadet, IV – IX klassi õpilaste peredes 7-10 ja õpetajate peredes 4-6 nutiseadet.

Suur tänu kõigile loovtöö kaitsjatele väga heade tööde, esitluste ja kaitsmise eest!

Aitäh juhendajad-õpetajad Tea Kesa, Aime Koit, Annely Lember, Piret Silm, Sirje Korpe, Pille Raudsepp, Rein Peek!

7. klassil, kes loovtööde kaitsmist jälgis, on nüüd aeg hakata atra seadma ja oma järgmise aasta töödele mõtlema.


Kersti Arov
õppealajuhataja


 • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
  Panga küla, Haapsalu linn
  90402 Läänemaa
  Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
  Üldtelefon , mob
  email: E-post:

  Ridala Põhikool Kooli tn 4
  Panga küla, Haapsalu linn
  90402 Läänemaa
  (tähtsad andmed, järelevalve)

  Telefon:
  - direktor
  - õppealajuhataja
  - sekretär
  - õpetajate tuba

  Faks:
  - direktor

  email: E-post: (üldaadress)

  Kodulehekülg:
  www.ridala.edu.ee

  email: