• Ürituste kalender

  << juuni 2024 >>
  ETKNRLP
  27 28 29 30 31 1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
 • Tulemas | toimumas

 • Uudiste arhiiv:

MEIE PUHKPILLIMÄNGIJAD EESTI PUHKPILLIORKESTRITE TURNIIRIL 2024

Laupäeval, 20.aprillil mängisid Ridala Põhikooli õpilased Estonia kontserdisaali laval Kaitseliidu Lääne maleva orkestrite koosseisus Eesti Puhkpilliorkestrite Turniiril 2024

Foto: Mait Alanurm

Ridala Põhikooli lastest esinesid orkestris Hanna Haitjema ja Kristiina-Liisa Kuslap 3. klassist, Sander Erik, Robert Enno Witkamp ja Willem Jaan Witkamp 4. klassist, Henno Niin ja Oliver Luide 7. klassist trompetil ning Harri Targamaa 6. klassist baritonil ja tromboonil. Sander Erik oli mõlemas võistlusgrupis trompetisolist. Henno, Oliver ja Harri tegutsesid topeltkoormusega, õppides selgeks nii A-grupi (lapsed) kui ka B-grupi (kogenud mängijad) konkursiteosed.

Kõige tähtsam eesmärk oli väärikalt esineda Eesti esinduslaval. Kuid meie rõõm oli suur, sest A-grupis saavutati pronksdiplom ja B-grupis hõbediplom. Esinejaid hindas rahvusvaheline žürii (kohtunikud Hollandist, Soomest, Leedust ja Eestist).

Foto: Mare Eensalu

 • B-grupi hindepunktid olid 100st võimalikust 72,3
 • A-grupi hindepunktid 100st võimalikust 65,7

Nende punktide kaalu tõstab asjaolu, et hindajad asusid eesriide taga ega näinud, kas mängivad täiskasvanud või õpilased. Nooremate orkestrit juhatasid noored dirigendid Marie Põdra ja Triin Hordo ning vanemate orkestrit Mati Põdra ja Jaak Karlis. Ridala Põhikooli õpilasi juhendab juba 2018. aastast õpetaja Miranda Klaij. Õpilastel on võimalus õppida mängima trompetit ja teisi vaskpille. Sel kevadel lisandus võimalus õppida mängima ka löökpille

Foto: Liivi Koemets

Alates septembrist 2023 on Ridala Põhikooli huviringi juht Miranda Klaij ning dirigent ja instrumendiõpetaja Mati Põdra alustanud Läänemaal noorteorkestri ülesehitamist. Tore, et selles noorteorkestris mängivad ka Ridala Põhikooli õpilased! 

Foto: Mait Alanurm

Puhkpillihuvilisi jagub! Igal õppeaastal lisanduvad uued huvilised ning õpetaja Miranda on alati abiks, et leida parim lahendus puhkpilliõppeks ning valida just sobiv pill.

 

Juba täna on seatud järgmine suurem eesmärk – osalemine 2025.a suvel toimuval üldlaulupeol Tallinna Lauluväljakul! • Ridala Põhikooli lasteaed Mäemõisa tee 1
  Panga küla, Haapsalu linn
  90402 Läänemaa
  Avatud E-R kl 7.00 - 18.00
  Üldtelefon , mob
  email: E-post:

  Ridala Põhikool Kooli tn 4
  Panga küla, Haapsalu linn
  90402 Läänemaa
  (tähtsad andmed, järelevalve)

  asukoht kaardil

  Telefon:
  - direktor
  - õppealajuhataja
  - sekretär
  - õpetajate tuba

  Faks:
  - direktor

  email: E-post: (üldaadress)

  Kodulehekülg:
  www.ridala.edu.ee

  email: